Sypaný vs. Sáčkový čaj

28. ledna 2014 v 20:28 | Lenička P. |  Wellness

Sypaný vs. Sáčkový čaj

Který je podle Vás lepší? No já preferuji sypaný, ovšem s jeho přípravou to bývá složitější. Aby se dobře rozvinula jeho chuť a jeho dobré vlastnosti se nezničili, je nutné dodržovat postup přípravy. Mělo by se jednat o každodenní uklidňující rituál, který vřele doporučuji. Není nad to si v klidu udělat kvalitní a dobrý čaj a jen tak se zklidnit a nechat tok myšlenek volně proudit. Ani netušíte jak moc energie a dobrého pocitu Vám to dodá.

Sáčkový čaj se nemusí dlouze připravovat ani hlídat. Je zde ovšem problém najít ten správný a kvalitní. No však víte, ten co nebude jen z prachu …

Příprava porcovaného tedy sáčkového čaje, je čistá a nenáročná a objevená teprve nedávno. A to na začátku 20. Století. Bohužel se říká, že tyto sáčky již neobsahují čaj, ale čajový prach a odpad. Tek kvalitnější přijde do klasických sypaných čajů, které jsou samozřejmě dražší.

Něco pro usnadnění výběru:
Pokud se v krabičce na dně nachází prach, tak to prozrazuje, že jsou sáčky plněny právě již zmíněným čajovým prachem. Pokud je balení čisté, tak je zde pravděpodobnost, že obsahuje pravý čaj

Nápoj ze sypaného čaje je považován za kvalitní. Jeho chuť, vůně i barva Vám to dokáží svou intenzitou. Pro přípravu tohoto lahodného moku, budeme potřebovat sítko, nebo přímo konvičku se sítkem.


Na nákup čaje doporučuji jít do specializovaných prodejen s čaji nebo čajoven. Úžasné chvilky docílíte také s krásným čajovým servisem :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama