Losos s mandlovou-sýrovou krustou

25. ledna 2014 v 7:02 | Lenička P. |  Hlavní jídla s masem

Losos s mandlovou-sýrovou krustou

Losos, moje nejoblíbenější ryba!!! Tak růžová a jemná… Pokud ho upravíte na jakýkoliv způsob, vždy bude výborný. Tentokrát jsem zvolila mandlovou "pokličku", která se skládá pouze s mandlí, sýru a kopru. Mandle chrumkali, losos se rozpadal na jazyku. Jako přílohu jsem zvolila zelené fazolky na páře, abych "nezastřela" chuť lososa.

Suroviny (1 porce):

· 1 ks lososa,
· sůl, olivový olej, koření na ryby,
· cca 30 g 30% eidamu
· hrst mandlových plátků
· hrst čerstvého kopru

Postup:
Lososa si očistíme, potřeme olivovým olejem, osolíme, okořeníme a uložila ho do zapékací mísy. V misce si smícháme sýr (sýr můžete zvolit jakýkoliv, podle vaší chuti, jen musí být dobře rozpustný), mandle, kopr a pedantně (: D) přikládáme na vrch lososa a přitlačíme. Zapékáme 20-25 minut při 200 stupních. Příloha libovolná. Pyré, grilovaná zelenina, obyčejné brambory, zeleninový salát

Jak je na tom Losos?

  • Vysoký podíl bílkovin (na 100g až 21g bílkovin), obsah omega-3 a omega-6 mastných kyselin z něj dělá skvělého pomocníka v prevenci kardiovaskulárních chorob, v léčbě kožních onemocnění a na pravidelný přísun by měly dbát i těhotné ženy.
  • Naopak nízký obsah sacharidů a zanedbatelná kalorická hodnota (na 100g necelých 140 kcal) napomůže při redukční dietě.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama