Listopad 2013

Jsi moje Láska

29. listopadu 2013 v 11:45 | Lenička ART |  Moje výtvarničení

Jsi moje Láska :)

Srdíčko s nápisem "Jsi moje láska"
Cena je 99,-Kč
Vyrobeno z FIMO hmoty ve velikosti 4 cm

Vyrobím i jiné barvy :) a Vyryji co budete chtít :)

Netopýři pro páry

29. listopadu 2013 v 11:44 | Lenička ART |  Moje výtvarničení

Netopýři pro páry

Cena je 120,-Kč
Vyrobím i jiné barvy a klidně i tvary :)


Vyrývaná srdíčka pro páry

29. listopadu 2013 v 11:42 | Lenička ART |  Moje výtvarničení

Vyrývaná srdíčka pro páry

Velikosti srdíček jsou 4 cm

Cena neonových oranžových srdíček je 150,-Kč za obě. Je to výhodnější :) jedno stojí 99,-Kč


Cena srdíček je 150,-Kč


Cena je 150,-kč

A nezapomeňte!!!
Vyryji na srdíčka co budete chtít. Také si můžete vybrat barvy srdíček. není to omezené jen na fotky :)

Originalita nadevše

29. listopadu 2013 v 11:38 | Lenička ART |  Moje výtvarničení

Originalita ve vyrývání

Hrozně ráda něco vyrábím a vymýšlím. Je naprosto úžasné vidět, jak pod vašima rukama vzniká nová věcička, oblečení, kabelka, šperk - zkrátka něco, co budete mít jen vy.

Každý z nás je originál a zaslouží si mít něco svého. Proto jsem také vytvořila kolekci vyrývaných věciček.

Jsou to přívěsky na klíče, na řetízky něco náušničky. Klidně poskládám i náramek. :)

A víte, co je na této kolekci unikátní? Že si jí můžete vymyslet a navrhnout sami a já ji udělám.


Pokud budete chtít zelené srdíčko s nápisem "Miluji život" udělám ho

Pokud budete chtít náušničky s fialovým netopýrem a nápisem "Vidím tě" udělám ho

Když budete chtít oranžovou kytaru a na ní nápis "Hraju na nervy" prostě ho udělám

Vymyslete si cokoliv. Vždyť jste originální :) Ukažte to !!!


Všechny tyto "maličkosti" jsou vyrobené z FIMO hmoty :)

Poštovné je 40,-Kč při platbě předem a 90-Kč nadobírku

Zimní deprese? Ne!

29. listopadu 2013 v 11:10 | Lenička ART |  Zdravý

Zimní deprese? Nikdy!

Určitě jsme všichni někdy zažily ten pocit melancholie, když jsme zjistili, že venku není sluníčko, ale že prší. Osobně mám podzimní počasí ráda, ale všeho s mírou. Po nějaké době na mě dopadá smutná nálada a na nic nemám chuť, nic se mi nechce dělat.

Ovšem dočetla jsem se, že zimní deprese je naprosto přirozená a že postihuje až 70% populace. Není tedy čeho se obávat. Způsobí ji samozřejmě změna počasí a také, a to je hlavní, nedostatek sluníčka a světla celkově. Díky nízkému výskytu vitaminu D jsme pak nervóznější a neklidní, nic nás nebaví a nejraději bychom všechno hodili za hlavu.

Mám pár typů jak se z "depky" dostat.

Posviťme si na ní
Každý den běžte alespoň na 15 minut na procházku. Naše tělo je stavěné na světlo, nikoli na tmu, která nás obklopuje doma. Snažte se přes den být co nejvíce na světlých místech a uvidíte, jak se Vám prozáří den :).

Samota? Ne!
Snažte se nebýt dlouho sami. Samota je někdy fajn ale nepřehánějte to. Zavolejte kámošce a běžte na kávu. Jděte se projít s mamkou. Navštivte babičku. Zkrátka buďte s lidmi, kteří Vás naladí do pozitivní nálady.

Barvičky
Jsou velice důležité. V zimním období nás "zahřeje" žlutá, oranžová, která ještě dodá dobrou náladu, červená se postará o energii a zelená dodá naději do dalších teplých dní.

Pohyb
Určitě ho nevynechávejte ani v zimních časech. Nejen že si udržíte svou kondičku a postavu, ale také Vás nadopuje energií. Tak šup. Teple se oblečte a vydejte se na svižnou procházku nebo běh. Studený vzduch Vám krásně pročistí hlavu, věřte mi.

Hudba
Všichni ji jistě milujeme a na každém z nás zanechává různé dojmy. Je naprosto jedno kterému stylu dáváte přednost.

Dobře se najezte
Ale nikdo tu nemluví o obžerství. Jelikož je zima, tak naše tělo potřebuje trochu jinou stravu než v teplých dnech. Udělejte si dobrou polévku, která Vás zahřeje. Ideální jsou také těstoviny a brambory.

Pokud máte opravdu hodně špatnou náladu, tak se doporučuje vynechat kofein a hodně tučná jídla.


A hlavně! Myslete pozitivně. To je základ zdravého bytí :)

Oreo hrníček

28. listopadu 2013 v 20:54 | Lenička ART |  Hrnečkové dortíky

Oreo hrníček

Potřebujeme
· 1/4 šálku bílé čokoládové lupínky
· 4 lžíce mléka
· 1/4 šálku hladké mouky
· 1/4 lžičky prášku do pečiva
· 2 sušenky oreo

Postup:
1. Bílou čokoládu dáme v mléce do mikrovlnky na 30 sekund. Mícháme vidličkou, dokud se čokoláda nerozpustí. Přidáme mouku a prášek do pečiva. Mícháme s malou metličkou, dokud těsto nebude hladké. Pokud bude těsto moc tuhé přidáme mléko

2. Přidáme na kousky Oreo. Opět dobře promícháme. Mikrovlnná trouba za cca 1 minutu.

Jablíčkovo-skořicový hrníček

28. listopadu 2013 v 20:54 | Lenička ART |  Hrnečkové dortíky

Jablíčkovo-skořicový hrníček

Potřebujeme
· 3 lžíce mouky
· 1 vrchovatou polévkovou lžíci hnědého cukru
· 1/2 lžičky mleté ​​skořice
· 1/8 lžičky prášku do pečiva
· 1 polévková lžíce jablečné pyré
· 1/2 lžíce rostlinného oleje
· 1/2 lžíce mléka
· 1/8 lžičky vanilkového extraktu

Poleva
· 1 polévková lžíce smetanového sýra pokojové teploty
· 2 lžíce moučkového cukru
· 1 lžička mléka

Postup

1.
Ušleháme polevu dohladka.
2.
Smícháme suché přísady. Přidáme jablečný kompot a mixujeme (bude hustý a lepkavý) a pak vmícháme ostatní. Dáme do hrníčku.
3.
45 sekund v mikrovlnce. Top s polevou a sloužit.



Karamelovo čokoládový hřích

28. listopadu 2013 v 20:53 | Lenička ART |  Hrnečkové dortíky

Karamelovo čokoládový hřích

Potřebujeme
· 4 lžíce mouky
· 4 lžíce cukru
· 3 polévkové lžíce kakaového prášku
· 3 lžíce mléka
· 2 lžičky rostlinný olej
· 1 vejce
· 1/8 lžičky prášku do pečiva
· 3 karamely
· 1 špetka mořské soli

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 180 ° C
  2. Dáme všechny přísady kromě karamelu a soli, do hrnku a smícháme.
  3. Přidáme karamely a sůl.
  4. Pečeme 20 minut nebo 1:30 minut v mikrovlnné troubě

Jahodový hrníček

28. listopadu 2013 v 20:52 | Lenička ART |  Hrnečkové dortíky

Jahodový hrníček

Potřebujeme
· 4 lžíce hladké mouky
· ¼ lžičky prášku do pečiva
· 2 lžíce smetany ke šlehání
· 2 lžíce mléka
· 1 ½ lžíce cukru
· Jahody nakrájené na kousky


Kromě jahod vše smícháme, pak je teprve přidáme. Dáme na 1 minutu do mikrovlnky :) Hmm mňami

Červený velvet hrníček

28. listopadu 2013 v 20:51 | Lenička ART |  Hrnečkové dortíky

Červený velvet hrníček

· 1 velké vajíčko
· 3 lžíce oleje
· 1 lžička červeného potravinářského barviva nebo šťávy z červené řepy
· 3 lžíce podmáslí
· 2 lžičky vanilkového extraktu
· ¼ šálku krystalového cukru
· 2 lžíce kakaového prášku
· ¼ šálku mouky
· Špetka soli
· ¼ lžičky jablečného vína, bílého vína, rýžového octa

Vše smícháme a dáme na 1 až 2 minuty do mikrovlnky


Můžeme přidat: smetanový sýr, marshmallow, šlehačku, ovoce, oříšky, čokoládu

Hrníček s bílou čokoládou

28. listopadu 2013 v 20:51 | Lenička ART

Hrníček s bílou čokoládou

Potřebujeme:
· 30g másla
· 2 lžíce cukru
· 3 lžíce mouky
· 3 lžíce mandlového prášku
· ¼ lžičky prášku do pečiva
· 1 vejce
· 4 čtverečky bílé čokolády
· 2-3 lískové ořechy


Vše smícháme a dáme na 20 sekund do mikrovlnky. Čokoládu přidáme déle. Pak dáme opět na 1 minutu do mikrovlnky.

Marshmallow hrníček

28. listopadu 2013 v 20:51 | Lenička ART

Marshmallow hrníček

· 4 lžíce rozpuštěného másla
· ¼ hrníčku dýňového pyré
· ½ lžičky vanilky
· ¼ hrníčku třtinového cukru
· 1 vejce
· ¼ hrníčku mouky
· ½ lžičky prášku do pečiva
· 1/8 lžičky soli
· ½ lžičky dýňového koření
· 1 lžíci marsmallow
· 1/8 lžičky skořice

1. Do másla vmícháme pyré a vanilku
2. Ušleháme cukr a vejce, přidáme dýňovou směs a šleháme dohladka
3. Přidáme zbylé suroviny a pořádně promícháme
4. Dáme do mikrovlnné trouby na 1 minutu
5. Pak vyndáme a doprostřed hrníčku vmáčkneme marshmallow

6. Dáme do mikrovlnky na 35 sekund

Čokohrnek

28. listopadu 2013 v 20:50 | Lenička ART |  Hrnečkové dortíky

Čokohrnek

Potřebujeme
· 1 lžíce kokosové mouky
· 1 lžíce neslazeného kokosu
· ¼ lžičky prášku do pečiva
· 1 lžíce třtinového cukru (medu, javorového sirupu - co chcete)
· ¼ šálku mléka
· 1 vejce
· Mohou být čokoládové kousky


Vše pořádně smícháme a navrch nasypeme čokoládové lupínky. Dáme na 2 až 3 minuty do mikrovlnky. A dlabeme :)

Dýňový hrníček

28. listopadu 2013 v 20:49 | Lenička ART |  Hrnečkové dortíky

Dýňový hrníček

Potřebujeme

· 2 lžíce hladké mouky
· 3 lžičky třtinového cukru
· ¼ lžičky skořice
· ¼ lžičky prášku do pečiva
· 1 lžíce oleje
· 1 lžíce mléka
· 1 ½ lžíce konzervované dýně
· 1-2 kapky vanilkového extraktu
· Bílou čokoládu


Vše smícháme a dáme do mikrovlnné trouby na 1 minutu

Čokoládově hříšný hrníček

28. listopadu 2013 v 20:49 | Lenička ART |  Hrnečkové dortíky

Čokoládově hříšný hrníček

Potřebujeme:

· 1 vajíčko
· 3 lžíce třtinového cukru
· 1/3 šálku mouky
· 1 lžíce změklého másla
· 3-4 lžíce mini čokoládových kousků - nasekáme oblíbenou čokoládu, ideální je hořká



Vše pořádně promícháme a dáme na 1 - 2 minuty do mikrovlnky.
Můžeme přidat zmrzlinu a úžasná dobrota je na světě

Banánový hrníček

28. listopadu 2013 v 20:48 | Lenička ART |  Hrnečkové dortíky

Banánový hrníček

Potřebujeme

· 1/3 šálku hladké mouky
· ¼ šálku cukru nebo medu
· ¼ lžičky prášku do pečiva
· 1/8 lžičky skořice
· 1 špetka soli
· ½ kaše z banánu - rozmixujeme ho vidličkou
· 1 lžíce oleje
· 1 lžíce jablečného pyré
· 1 lžíce podmáslí
· 1 lžíce nasekaných oříšků - zvolte si, které máte rádi :)
· Banánové plátky

Poleva
· Smetanového sýra - změkčíme v mikrovlnce na pár sekund
· 4 lžíce moučkového cukru

Postup:

Vše kromě oříšků a plátku banánů smícháme a dáme do mikrovlnky na 2 až 3 minuty. Připravíme si polevu a ozdobíme jím "MUG" dobrotu. Dozdobíme oříšky a plátky banánu

Skořicový Hrníček

28. listopadu 2013 v 20:48 | Lenička ART |  Hrnečkové dortíky

Skořicový Hrníček

· 1 lžíce jablečného pyré
· 1 lžíce oleje
· 1 lžíce podmáslí
· ¼ lžičky vanilky
· ¼ šálku+1 lžíce hladké mouky
· 2 ½ lžíce třtinového cukru
· ¼ lžičky mleté skořice
· ¼ lžičky prášku do pečiva
· 1/8 lžičky soli

Poleva ze smetanového sýra
· 1 lžíce krémového sýru
· 2 lžíce moučkového cukru
· 1 lžička mléka

Postup:

Všechny ingredience na hrníčkový koláč pořádně smícháme a dáme na 1 minutu do mikrovlnné trouby. Vše na polevu smícháme a přelijeme tím "MUG" koláček.
A dlabeme :)

Zdravé Vánoční cukrový

16. listopadu 2013 v 14:25 | Lenička ART |  Zdravé Vánoční cukrový

Zdravé Vánoční cukroví

Upečeme si úžasné zdravé cukrový. Myslím si, že je to výborný nápad, co říkáte? Nepoužijeme obyčejnou mouku ani žádné nezdravé ingredience. Vánoční cukroví miluji a nehodlám se ho vzdát. Jen ho chci mít ve zdravějších verzích, o ty klasické se nám postará babička :)

A teď Vám ukáži pár receptů, jak upéct cukrový zdravěji :)

Vánoční klasika - Vanilkové rohlíčky

Potřebujeme:
  • 280 g pohankové mouky
  • 200 g másla
  • 100 g moučkového třtinového cukru
  • 1 bio vanilinový cukr
  • asi 120 g namletých vlašských ořechů.
  1. Změklé máslo a oba druhy cukrů přidáme do zvážené mouky, přidáme i ořechy
  2. Těsto zpracujeme a necháme odležet v lednici buď pár hodin, nebo klidně až do druhého dne.
  3. Z těsta poté uděláme válečky a následně rohlíčky, které poklademe na plech podložený pečícím papírem.
  4. Pečeme při 150 °C asi čtvrt hodiny. Obalíme ve zbytku moučkového cukru a dáme odležet do sucha a chladu.

Perníčky

Potřebujeme:
  • 50 g změklého másla se utře se 3 lžícemi medu, 2 lžícemi mléka a s 1 celým vejcem
  • 250 g namleté žitné mouky smícháme se špetkou namletého hřebíčku a skořice, citrónovou kůrou a práškem do pečiva.
  1. To vše přidáme do utřené směsi.
  2. Těsto vypracujeme a vložíme do sáčku. Necháme v chladu uležet alespoň 2 hodiny, nejlépe však do druhého dne.
  3. Poté těsto vyválíme asi 5 mm silné a vykrajujeme libovolné tvary.
  4. Pečeme na plechu s pečícím papírem na 170 °C 10 minut. Ideální odležení perníčků bude po 14 dnech.

Linecké cukroví

Potřebujeme:
  • Změklé máslo (170g) smísíme se 60 g moučkového třtinového cukru, 2 žloutky a kůrou z citrónu.
  • Smícháme s 210 g namleté pšeničné mouky, vypracujeme a necháme těsto uležet v chladu minimálně 12 hodin.
Poté vyválíme a vykrajujeme tvary tvořítkem, pečeme na 150 °C asi 15 minut. Po vychladnutí cukroví slepujeme marmeládou, nejlépe domácí.

Za zdravé považujeme cukroví takové, kde se namísto normální hladké či jiné světlé mouky používá mouka žitná, pohanková nebo ovesné vločky. Co se týče cukru, nejlepší je vyvarovat se klasického bílého cukru a používat cukr třtinový nebo med či stevii :)

Tak si pochutnejte ne úžasných Vánočních dobrotách :)


Zdravé perníčky

15. listopadu 2013 v 13:43 | Lenička ART |  Zdravé Vánoční cukrový
Zdravé perníčky

Tento recept splňuje předpoklady pro plnohodnotné zdravé cukroví a na jeho chuti to nejde poznat. Skvělé že? :)

Na ozdobu můžete místo klasické bílkové polevy použít oříšky, mandle, semínka (dýňová, sezamová) nebo kokos. Aby vše drželo, stačí použít trochu medu nebo bílku, kterým perníčky hned po upečení potřete.

Ingredience:
  • 2 vejce
  • 250 g žitné mouky
  • 100 g celozrnné pšeničné mouky
  • 175 g hnědého cukru (lze nahradit zcukernatělým medu, zhruba 250 g)
  • 100 g tekutého medu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • špetka hřebíčku (roztlučeného)
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky jedlé sody
Postup:
  1. Med, cukr a koření dáme do menšího hrnce a na mírném ohni zahříváme tak dlouho, dokud se všechny ingredience nespojí dohromady.
  2. Směs pak necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  3. Obě mouky a sodu si dáme na vál a uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce a přidáme i vychladlou medovou směs.
  4. Opatrně vše smícháme nejprve vidličkou.
  5. Jakmile se přísady trochu spojí, vypracujeme hladké těsto, ve kterém budou všechny ingredience dokonale promíchané.
  6. Z těsta uděláme bochánek, který zabalíme do potravinové fólie a necháme nejlépe přes noc odpočinout při pokojové teplotě.
  7. Druhý den si předehřejeme troubu na 200 °C.
  8. Připravíme si těsto na pomoučněný vál (použijte hladkou mouku).
  9. Válečkem vyválíme těsto, aby bylo asi centimetr silné.
  10. Vykrajujeme různé tvary podle vlastního vkusu a dáváme na plech (na který si dáme papír na pečení).
  11. V troubě pečeme asi 15 až 20 minut, dokud nebudou mít perníčky krásnou hnědou barvu.
A jsou naprosto skvělé :)


Lemon Curd – Citrónový krém

15. listopadu 2013 v 13:31 | Lenička ART |  Zdravé dezerty

Lemon Curd - Citrónový krém

Hmm tak tohle se povedlo. Právě jsem veleúspěšně vybojovala své zdravý o které mě chtěla chřipka ošidit a mé chuťové pohárky jsou naprosto dezorientované. A hlavně mám neustálou chuť na ovoce. Tenhle krém je výborný a doporučuji ho zkusit. Jeho svěží chuť mi úplně pomohla se dostat zase do "formy" :)

Lemon curd pochází z Anglie a u nás se dá koupit jedině v anglické síti Marks & Spencer. Můžeme jen použít jako pomazánka, při pečení, nádivku do muffinů, do krémů na osvěžení, na lívance, vlastně kdekoli budete chtít cítit svěží citrónovou chuť.

Domácí chutná mnohem lépe, než kupovaný- ano tak už to bývá. Doporučit můžu třeba zamíchaný v tvarohu, je to skutečně mňamka.

Suroviny:
  • 100 ml citronové šťávy
  • nastrouhaná citronová kůra ze 2 citronů
  • 50 g hnědého přírodního cukru
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 50 g másla






Postup:

Všechny ingredience smícháme, kromě másla a dáme vařit na menší hořák. Dávejte pozor na teplotu a na vajíčka, aby se nesrazila. Přibližně 2 minuty mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Odstavíme a přidáme změklé máslo. Znovu smícháme a dáme vařit na 3 minuty. Po chvilce by směs měla dostat pudinkovou konzistenci. Pokud se vám udělali hrudky, propasírujeme přes sítko. Pokud je krém příliš hustý, zředíte citrónovou šťávou. Směs nalijeme do skleněné nádoby a necháme vychladnout. Skladujeme v chladničce. V lednici by měl vydržet až 2-3 týdny.